• Auto

Auto

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto is verplicht voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg komt.

Deze verplichte verzekering dekt U voor de financiële gevolgen derden aan wie u schade hebt veroorzaakt bij het gebruik van uw auto, motorfiets, quad etc…

Daaraan gekoppeld is er de rechtsbijstand om U te verdedigen, of U nu zelf een claim instelt dan wel wanneer U zich moet verweren. Hierin steken eveneens erelonen van advocaten en experten.

De dekking geldt bij burgerlijke zaken , maar ook bij strafrechterlijke zaken (bv verdediging bij snelheidsovertredingen). Deze polis moet daar echt bij.

Daarbovenop kan men een Omnium dekking nemen : in dat geval bent U zeker van snelle terugbetaling van uw auto als er iets gebeurt.

  • De kleine omnium dekt zonder vrijstelling een aantal gebeurtenissen zoals brand, diefstal, glasbreuk, storm, hagel, natuurlementen en aanrijdingen met dieren
  • De grote omnium is meest uitgebreide verzekeringsvorm die alles dekt. Ze vergoedt ook de schade aan de eigen wagen, als gevolg van een aanrijding (ook als u zelf de veroorzaker bent), vandalisme en vluchtmisdrijf van de tegenpartij.


Niet te onderschatten vandaag zijn de administratieve moeilijkheden die men kan ondervinden bij de inschrijving van voertuigen. Ook hier helpen wij graag.

Aandachtspunten zijn:
 

  • Kloppen de gegevens van de wagen, en de gewone bestuurder – anders kan het best zijn dat de maatschappij de betaalde schade op u verhaalt ! (bvb.opgefokte voertuigen)
  • Ben ik op de beste manier verzekerd in omnium (24 maanden aan 100 % terugbetaald, vrijstelling, depannage ….)
  • Heb ik goed overwogen of ik de kleine omnium of de grote wil ?
  • Is mijn tarief goed ?


Even doorrijden tot bij JRC...

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak.